Reinigen van garagedeuren

Informatiepagina » Reinigen van garagedeuren

Geschatte leestijd: 4 minuten

Benodigde tijd: 1 uur en 30 minuten

Het professioneel reinigen van garagedeuren is cruciaal om hun functionaliteit en esthetiek op lange termijn te behouden. Afhankelijk van het materiaal waarvan de garagedeur is gemaakt – staal, aluminium of kunststof – zijn er specifieke schoonmaak- en onderhoudsvereisten die in acht moeten worden genomen.

 1. Reinigen van garagedeuren: Staal

  Staal is een robuust en duurzaam materiaal dat vaak wordt gebruikt voor garagedeuren. Om een stalen deur schoon te maken, kun je eerst vuil en stof verwijderen met een zachte bezem of droge doek.

  Gebruik vervolgens een mild schoonmaakmiddel of zeepwater om de deur schoon te vegen en vuil of vlekken te verwijderen. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen of schuursponzen omdat deze het oppervlak van het staal kunnen beschadigen.

  Spoel de poort na het schoonmaken grondig af met schoon water en droog hem met een schone doek. Regelmatig gebruik van was of een speciaal metaalverzorgingsproductkan helpen om het staal te beschermen tegen roest en het uiterlijk te behouden.
  Reinigen van Garagedeuren: Staal

 2. Reinigen van garagedeuren: Aluminium

  Aluminium is een licht en corrosiebestendig materiaal dat vaak wordt gebruikt in moderne garagedeuren. Het schoonmaken van een aluminium deur is vergelijkbaar met het schoonmaken van een stalen deur. Verwijder eerst los vuil met een bezem of droge doek.

  Gebruik vervolgens een mild schoonmaakmiddel of zeepwater om de deur schoon te vegen en eventuele vlekken te verwijderen. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen of schuursponzen om krassen op het oppervlak te voorkomen.

  Spoel de deur grondig af met schoon water en droog hem daarna goed af. Om het aluminium te beschermen tegen oxidatie en verkleuring kun je speciale aluminium reinigers of poetsmiddelen gebruiken.
  Reinigen van garagedeuren: Aluminium

 3. Reinigen van garagedeuren: Kunststof

  Kunststof garagedeuren zijn gemakkelijk schoon te maken en hebben meestal minder onderhoud nodig. Gebruik warm zeepwater of een mild schoonmaakmiddel om een kunststof deur schoon te maken.

  Veeg de deur af met een zachte spons of doek om vuil en vlekken te verwijderen. Voor hardnekkige vlekken kun je een tandenborstel of zachte borstel gebruiken. Spoel de deur grondig af met schoon water en droog hem daarna af met een schone doek.

  Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen of schuursponzen, want deze kunnen het oppervlak van het plastic beschadigen. Om de kunststof deur te beschermen tegen verbleken en verwering kun je speciale kunststofverzorgingsproducten of UV-beschermingsproducten gebruiken.
  Reinigen van garagedeuren: Kunststof

 4. Reinigen van garagedeuren: Laatste tips.

  Ongeacht het materiaal is het belangrijk om regelmatig inspecties uit te voeren om eventuele schade of tekenen van slijtage in een vroeg stadium op te sporen. Controleer de rails, scharnieren en afdichtingen op slijtage of schade. Indien nodig kun je deze onderdelen smeren of vervangen om een soepele werking van de garagedeur te garanderen.

  Door je garagedeur op de juiste manier schoon te maken en te onderhouden en mogelijke schade in een vroeg stadium op te sporen, kun je de levensduur verlengen en de deur in optimale conditie houden. Volg altijd de specifieke schoonmaak- en onderhoudsinstructies van de fabrikant voor de beste resultaten.

Reinigen van garagedeuren: U vraagt, wij leggen uit!

Laat je adviseren door een ervaren professional. Uw Ideedeur Regio dealer.

Reinigen van garagedeuren, Garageschilderij door een kunstenaar.

Telefonisch contact: +31 6 10502036 of start- en informatiepagina

Ervaar kwaliteit – Neem contact op of Naar de deurencalculator