De isolatie van garagedeuren en overheaddeuren

Informatiepagina » De isolatie van garagedeuren en overheaddeuren

Geschatte leestijd: 4 minuten

Het isoleren van een garagedeur of een sectionaaldeur is een effectieve manier om de thermische geleidbaarheid van deze structuren te verminderen. Zelfgemaakte isolatie van garagedeuren! Hier zijn aparte handleidingen voor beide soorten. 

 1. Isolatie van garagedeuren

  Materialen: 
  a) Isolatiemateriaal: Polyurethaan en polystyreen zijn het meest gebruikt. Polyurethaan biedt een hogere warmte-isolatie, maar polystyreen is lichter en kostenefficiënter.    
  b) Isolatietape en lijm: Om het isolatiemateriaal aan de deur te bevestigen. 
  c) Snijgereedschap: Voor het op maat snijden van het isolatiemateriaal. 
  Isolatie van garagedeuren

 2. Instructies: Isolatie van garagedeuren.

  a) Meting: Meet de garagedeur zorgvuldig. Houd rekening met de deurstructuur, vooral als de deur is gemaakt van aluminium of kunststof. Deze materialen zijn flexibeler en vereisen mogelijk een nauwkeurigere aanpassing van het isolatiemateriaal. 
  b) Voorbereiding van het materiaal: Snij het isolatiemateriaal op maat van de gemeten afmetingen. Voor stalen deuren kunt u lijm gebruiken om het materiaal aan te brengen, terwijl bij aluminium of kunststof deuren dubbelzijdige tape mogelijk beter werkt om beschadigingen te voorkomen. 
  c) Toepassing van het isolatiemateriaal: Bevestig het isolatiemateriaal aan de binnenkant van de deur. Bij een stalen deur kunt u het materiaal direct opplakken. Bij een aluminium of kunststof deur moet u het materiaal voorzichtig aandrukken om beschadigingen te voorkomen. 
  d) Afronding: Gebruik het isolatietape om de randen af te dichten. Dit helpt luchtlekken te minimaliseren en de isolatie-efficiëntie te maximaliseren. 

 3. Isolatie van overheaddeuren

  In tegenstelling tot een standaard garagedeur, bestaat een sectionaaldeur uit meerdere panelen die geïsoleerd moeten worden. 
  Isolatie van overheaddeuren

 4. Instructies: Isolatie van overheaddeuren.

  a) Meting: Meet elk deel van de sectionaaldeur zorgvuldig. Omdat elk paneel afzonderlijk geïsoleerd wordt, is een nauwkeurige meting essentieel. 
  b) Voorbereiding van het materiaal: Snij het isolatiemateriaal voor elk paneel op maat. Net als bij de garagedeur hangt de meest geschikte lijm af van het materiaal van de deur. 
  c) Toepassing van het isolatiemateriaal: Bevestig het isolatiemateriaal aan de binnenkant van elk paneel. Zorg ervoor dat u het materiaal gelijkmatig aanbrengt om een gelijkmatige warmte-isolatie te waarborgen. 
  d) Afronding: Gebruik het isolatietape om de randen van elk paneel af te dichten. Zorg ervoor dat alle panelen goed zijn afgedicht om koudebruggen te voorkomen. 

 5. Belangrijke instructie

  Draag tijdens het hele werkproces een veiligheidsbril en handschoenen.

Als je vragen hebt,
kan je Ideedeur Regiodealer je met raad en daad bijstaan.

In het algemeen kan het zelf installeren van

 • garagedeur-
 • en overheaddeurisolatie

een effectieve manier zijn om de energie-efficiëntie en het comfort van je garage te verbeteren. Door het juiste isolatiemateriaal te kiezen, de garagedeur zorgvuldig voor te bereiden en afdichtingen aan te brengen, kunnen huiseigenaren betere isolatieprestaties bereiken. Het is echter belangrijk om rekening te houden met je eigen mogelijkheden en beperkingen en om indien nodig professionele hulp in te schakelen om het best mogelijke resultaat te bereiken.

De isolatie van garagedeuren en overheaddeuren!:
U vraagt, wij leggen uit!

Laat je adviseren door een ervaren professional. Uw Ideedeur Regio dealer.

Garageschilderij door een kunstenaar.

Telefonisch contact: +31 6 10502036 of start- en informatiepagina

Ervaar kwaliteit – Neem contact op of Naar de deurencalculator